Pers

Rumble Jungle Orchestra werd al meermaals vermeld in de gesproken en geschreven pers, gaande van Knack Focus tot TV Brussel. Een volledig overzicht vindt u hier.

Info

BAM! Vlaanderens beruchtste big band staat er meer dan ooit. Na een periode van hard labeur brengt Rumble Jungle Orchestra hun eerste EP ‘Wifebeater’ uit. Opgenomen in de Bijlokestudio in Gent, omvat dit meesterlijk bijeengesprokkeld verhaal 5 nummers equilibrerend tussen drum ‘n bass, reggae, ska, rock, afrobeat, funk en free jazz.

Met meer dan 50 optredens op hun indrukwekkend palmares besteeg dit charismatisch collectief reeds meerdere podia zoals dat van Theater aan Zee, waar ze deze zomer het festival openden en twee maal dat van Once Upon A Festival, bij het Kasteel van Laarne. Na de Charlatan, White Cat, Hotsy Totsy en veel andere cafés is Gent ondertussen ook veroverd. Als Brusselaar kon u ze niet gemist hebben op het Vijverfestival, twee keer Mekitburn, The Music Village, Soiree Tropicale of Skank Your Soul. Verder kon u dit energieke gezelschap ook nog zien op Tektiel-A, Muziek in de Wijk of café Vertigo in Antwerpen en – waarom ook niet- tijdens Simmerdown en Ezperando in Klein-Brabant. Een uitgebreide lijst kan u hier vinden.

Na 2 succesvolle releaseshows in Charlatan (Gent) en Recyclart (Bxl) en een succesvolle zomervakantie, is Rumble Jungle Orchestra klaar voor het nieuwe seizoen. Steeds minder worden grote bands in hokjes geplaatst. Als u het toch zou proberen, is de kans zeer groot dat u blijft schipperen tussen urban en world music: drum ’n bass, big band, reggae, ska, balkan, funk, jungle, rock, jazz, free jazz of 6 maten swing.

Kort gezegd: Rumble Jungle Orchestra brengt een muzikaal feest, mèt zin voor experiment. Of om het met de woorden van Lieven Verstraete te zeggen: 'heavy shit uit Gent', zijn commentaar na het beluisteren van een track uit de EP, in Closing Time World op Radio 1.

Initieel opgericht in 2007 door Carlo Nardozza in Leuven met een opmerkelijke passage in Het Depot, werd dit weinig braaf orkest in 2009 door Kwinten Mordijck heropgericht in Gent en bestaan ze momenteel uit
Ben De Greef: alt sax, zang,
Jonas Biesbrouck: tenor sax,
Kwinten Mordijck: bariton sax,
Wouter Vercruysse: trompet, zang,
Sibren Vercruysse: trompet, zang,
Quinten De Craecker: trombone, zang,
Toon Van Baelen: trombone, zang,
Roman Codden: gitaar,
Francis "Sisse" Jolie: bas en
Brecht Adriaenssens: drums.